Kangoeroe Klup 07-04-2014

Kangoeroe Klup Borne

Afbeeldingsresultaat voor knkv jumper

Ben je tussen de drie en zes jaar oud, dan is de Kangoeroe Klup misschien wel iets voor jou. Samen met andere kinderen spelen met de bal, leren gooien en vangen, lekker rennen en veel plezier maken. Tijdens het voorjaar, zomer en najaar is de Kangoeroe Klup regelmatig op zaterdagochtend aanwezig op de velden van korfbalvereniging Groen Zwart aan de Azelosestraat 120a in Borne (tegenover de carpoolplaats bij de oprit naar de A35). Van half oktober t/m maart verhuizen we naar de zaal. We komen dan, afhankelijk van de thuiswedstrijden van de jeugd, bij elkaar in sporthal ‘t Wooldrik.

Voor het de 2e helft veldseizoen 2017-2018 gelden de volgende data en tijden:

  • Zaterdag 14 april van 09.45- 10.30 uur
  • Zaterdag 26 mei van 09.45- 10.30 uur

Ben je zeven jaar of ouder dan ben je ook van harte welkom bij de Korfbalvereniging Groen Zwart. Je kunt dan meetrainen met de F-jes op dinsdagavond van 18:15 tot 19:15 uur. Samen met leeftijdsgenoten leer je hoe je doelpunten kunt maken, hoe je moet gooien en vangen, en leer je hoe je moet aanvallen en verdedigen.

 

Korfbal is een unieke sport, het is de enige teamsport waarbij jongens en meisjes in hetzelfde team tegen een ander team van jongens en meisjes spelen. Naast sporten, wat natuurlijk heel gezond is, leer je ook respectvol omgaan met andere kinderen.

In een ander opzicht is Korfbal ook uniek, in n competitie jaar speel je twee (of drie) volledige competitie rondes. We starten eind augustus/begin september met de 1e (helft) veldcompetitie. Als de herfst zijn intrede doet en het buiten koud en nat wordt, verlaten we ons eigen veld en verruilen dat voor de sporthal. In de herfst- en winterperiode wordt er in de zaal een volledige zaalcompetitie afgewerkt, deze eindigt meestal eind maart / begin april. En als het buiten weer een beetje aangenaam wordt, spelen we de 2e (helft) veldcompetitie. Bij de korfbal kennen we dus geen winterstop en kun je dus het hele jaar door sporten! Ook na het einde van de 2e (helft) veldcompetitie trainen we vaak nog een paar weken door. Tijdens de zomervakantie is er geen training en zijn er geen wedstrijden.

Wil je leuke spelletjes doen of meer weten over de Kangoeroe Klup of wil je uitzoeken hoe de Kangoeroes heten? Kijk dan eens op de pagina van bond van de Kangoeroe Klup: www.kangoeroeklup.nl

 

Voor de ouders/ verzorgers:

De Kangoeroe Klup is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar. In de Kangoeroe Klup kunnen jonge kinderen spelen met andere leeftijdsgenoten. Er worden allerlei leuke spelletjes gespeeld; kinderen leren spelenderwijs gooien en vangen met een bal, er worden loop- en renspelletjes gespeeld, en ja, we gebruiken ook speciale korven zodat de kinderen ook al leren schieten op de korf. Tijdens de Kangoeroe Klup leggen we niet de nadruk op de Korfbalsport, maar laten de kinderen wel kennismaken met enkele facetten van de korfbalsport.

De spelmaterialen zijn speciaal aangepast en aangeschaft voor de kinderen in deze jonge leeftijdsgroep. Zo wordt er gebruik gemaakt van een klein formaat ballen en softballen en als er korven worden gebruikt bij de spelletjes, worden die zo geplaatst dat de Kangoeroetjes de bal er makkelijk in kunnen gooien.

De Kangoeroetjes worden begeleid door een vast team vrijwilligers, er zijn dus altijd bekende gezichten tijdens de Kangoeroe Klup. De begeleiders beschikken over een draaiboek van het KNKV, het Koninklijk Nederlands korfbal Verbond, waarin de spelletjes staan uitgelegd

 

Bij Groen Zwart vinden we het beoefenen van de Korfbalsport erg belangrijk, daarnaast organiseren we ook veel andere leuke en gezellige activiteiten voor onze leden. Zo is er rond Kerst een speciale Kerstbingo voor de jeugd, tijdens het Pinksterweekend gaan alle jeugdleden op Pinksterkamp, en ieder jaar wordt het Korfbalseizoen geopend en beindigd met een gezellige dag op ons veld waar ook de ouders mee kunnen doen aan allerlei leuke spellen. Vaak sluiten we deze dagen af met een gezellige barbecue.

 

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen, maar natuurlijk ook de ouders/verzorgers, zich thuis voelen bij Groen Zwart. Daarom bieden wij de mogelijkheid om eerst een paar weken mee te draaien zonder verplicht lidmaatschap!

Kinderen in de leeftijdscategorie 3 t/m 6 jaar mogen vier keer gratis deelnemen aan de Kangoeroe Klup. Wordt je na de proefperiode lid van Groen Zwart dan krijg je ook nog eens een mooi Kangoeroe Klup T-shirt.

 

Zijn de kinderen 7 jaar of ouder dan kunnen ze vier keer gratis meetrainen in het groepje met leeftijdsgenoten. Deze training is op dinsdagavond van 18:15 – 19:15 uur.

Heeft u of uw kind(eren) interesse om vrijblijvend kennis te maken met de Kangoeroe Klup of de Korfbalsport dan bent u van harte welkom op ons veld aan de Azelosestraat 120a te Borne (tegenover de carpoolplaats bij de oprit naar de A35) of in de sporthal in de winterperiode. Er zijn tijdens de trainingstijden altijd begeleiders aanwezig, maar als u ons per mail of telefonisch laat weten dat u komt, zullen we u persoonlijk ontvangen en uw kind(eren) introduceren in de groep. U kunt ons mailen naar wilma@groenzwart.nl of telefonisch contact opnemen met Wilma Hakkenbroek 074-266 70 46.