Groen Zwart ARA Borne 1 sluit zaalseizoen winnend af 14-03-2009

Groen Zwart speelde zaterdag tegen UNI uit KLOOSTERHAAR. Voor UNI stond er nog veel op het spel. Bij een overwinning waren ze in ieder geval veilig voor directe degradatie.

Groen Zwart kwam door een doelpunt van Robert Gielians op een 1-0 voorsprong. Binnen 30 seconden was de stand weer gelijk. Dan breekt een periode aan waar veel balverlies aan beide kanten wordt geleden en waar heel veel kansen niet worden benut. Groen Zwart is sterker in de rebound en dat leidt af en toe tot wat lichte irritaties bij de manlijke tegenstanders. Er wordt scherp verdedigd maar te weinig gescoord.

UNI komt op voorsprong maar een vrije bal van Ramon Nieuwenhuizen en een schot van Jiska Crispijn brengen de ploegen weer op gelijke hoogte. Dan wordt er door GZ ARA een mooie lange aanval over veel schijven opgezet, die door Nynke Kooiker schitterend wordt afgerond.

Marrit Kooiker kan daarna niet reglementair worden verdedigd. De toegekende strafworp wordt door Ramon verzilverd. Vlak voor de rust schiet Robert van schuin achter de korf 6-4 binnen. Groen Zwart speelde de eerste helft niet erg goed maar was wel de betere ploeg.

Vlak na de rust lijkt het tij wat te keren want 2 stippen van UNI en een gemiste stip van Groen Zwart brengen de ploegen weer op gelijke hoogte. 1 minuut later scoort Dennis Kemper van grote afstand 7-6. Twee doelpunten op rij van Ramon en een mooie doorloopbal van Dani